Šufan
Na chleba i na vaření
Šufan
Oříšková másla
Základem každé sklenice ořechového másla od Šufana je pečlivý výběr prvotřídních surovin. Řídí se pravidlem, čím více ořechů, tím lépe. Proto v jejich nabídce z větší části převažují másla s obsahem 100 % ořechů, kterým začínají šlapat na paty ta s poctivou porcí jejich řemeslné tmavé, mléčné nebo bílé čokolády z kakaových bobů odrůdy Criollo.
Vyzkoušejte je do kaší, dezertů, na pečivo nebo jen tak na lžičku.
Čisté Ghi
S kvalitním ghí z čerstvého másla se toho dá v kuchyni vymyslet spoustu – nepřepaluje se, je bez laktózy a dodá šmrnc kulinářskému výtvoru i obyčejným míchaným vajíčkům.
Pokud doma nejčastěji nosíte kuchařskou zástěru, ghí by ve vaší spíži nemělo chybět. Jde o přepuštěné máslo zbavené vody a mléčné bílkoviny, jako dělané pro pečení a rychlou tepelnou úpravu. Výhodou oproti klasickému máslu je především vysoký kouřový bod, díky čemuž se při restování a smažení nepřepaluje. Skvělá je i jeho dlouhá trvanlivost a fakt, že jej nemusíte skladovat v lednici.
Ghí má krásný žlutý odstín a dodává jídlům lehce oříškovou chuť a vůni. Hodí se všude tam, kde byste použili běžný tuk.
Ovocné pyré
JABLKO+HRUŠKA / JABLKO
Staré rčení sice říká, že se nemají míchat jablka s hruškami, Šufanovo pyré Vás ale přesvědčí o opaku. Tahle ovocná dvojka totiž víc než funguje, zvlášť, když je řeč o poctivé receptuře bez stopy chemie. Díky hruškám z několika různých odrůd je pyré dokonale husté, sladké a přitom svěží.
Za sklenicí Šufanovy přesnídávky nehledejte žádný spletitý příběh. Jablka a hrušky pochází od českých a slovenských farmářů a než se promění v lahodné pyré, mají v sadech dostatek času dozrát. Oproti velkým zpracovatelům navíc následuje ruční přebírání a omývání, podobně jako při domácím zavařování. Ovoce se následně šetrně pasíruje přes síta, dokud se z něj nestane dokonale jemná dřeň.
Jablečno-hruškové pyré bez přidaného cukru si můžete společně s dětmi dopřát jen tak jako rychlou svačinu, přidat si jej ke granole a jogurtu nebo s ním dokonce vykouzlit dezerty.